Sejlerhåb giver danskerne en fordel i Rio-vandet

De skiftende vinde og strømme i vandet ud for Rios kyst er en fordel for de danske sejlere.

Det mener medaljehåbet Anne-Marie Rindom, der mandag indleder OL-konkurrencerne i Laser Radial. For to år siden vandt hun for-OL i Rio.

- Det er et svært sted at sejle. Men det er også fedt, fordi det bliver den sejler, der er mest allround, der vinder OL. Det er jeg sikker på, siger Rindom.

- Jeg håber på, at vi får noget forskelligt vejr.

- Specielt vi danskere er vant til, at det kan være forskelligt vejr. I Danmark kan det den ene dag være solskin og fladt vand, og den anden dag kan det være regnvejr og koldt, og det er vi danskere nok lidt mere vant til end andre, siger hun.

Spørgsmål: Så det kan være en fordel for alle danske sejlere i Rio?

- Det tror jeg helt sikkert. Jeg synes, at alle danskerne er gode allroundsejlere.

- Sammenligner man med VM i Oman sidste år, var det stort set samme vejr i syv dage, mens VM stod på. På den måde var det ikke den mest alsidige sejler, der vandt, men det gik jo alligevel godt for mig, konstaterer hun.

25-årige Anne-Marie Rindom vandt VM i Oman. Tidligere i år blev det til VM-bronze.

Danskeren har også et håb om, at hun kan være med helt fremme i OL-konkurrencen.

- Jeg vil gerne være med i førergruppen, så jeg sidst på ugen er i en position, hvor jeg kan vinde en medalje. Men der er i hvert fald ti piger, der kan tage de tre medaljer. Det er tæt. En fjerde- eller femteplads vil også være et godt resultat, siger hun.

De første to sejladser i Laser Radial går i gang mandag klokken 18.10.

Danmark er repræsenteret i otte forskellige sejlsportsdiscipliner ved OL i Rio. Blandt de danske OL-deltagere er den tidligere OL-guldvinder Jonas Warrer i 49er og finnjolle-sejleren Jonas Høgh-Christensen, der vandt OL-sølv for fire år siden.

Målsætningen for de danske sejlere er en til to medaljer.

/ritzau/

 

Dagens Gossip