Sejlsport: Endnu en dansk OL-billet er sikret

Danmark er allerede nu sikret deltagelse i to sejlsportsklasser, når der om knap to år er OL i brasilianske Rio.

Onsdag sikrede laser radial-sejleren Anne-Marie Rindom endnu en dansk OL-billet, idet hun kvalificerede sig til det såkaldte Medal Race ved VM i spanske Santander.

Danskeren kan dog ikke nå at vinde en VM-medalje, men alene kvalifikationen til Medal Race udløser en OL-nationsplads til Danmark. Det er ikke sikkert, at det er Anne-Marie Rindom, der til den tid får OL-billetten, men Danmark er sikret en deltager i klassen.

Tidligere ved VM hentede Danmark en OL-nationsplads i laserjolle.

I det hele taget blev onsdag en god dansk dag ved VM. I 49'er-klassen rykkede Jonas Warrer og Anders Thomsen op i toppen af stillingen.

Efter en tung VM-åbning med en 33.-plads i første sejlads hentede den danske duo onsdag tre tredjepladser, hvilket i det samlede regnskab sendte den danske båd helt op på andenpladsen.

- Det gik rigtigt godt. Vi vidste, vi var pressede og ikke havde råd til flere fejl. I dag fik vi vist, at vi er der, hvor vi skal være - og at vi kan sejle med om medaljerne, siger Jonas Warrer i en pressemeddelelse.

Comeback-sejleren Jonas Høgh-Christensen kom lidt ned på jorden i finnjollen. Efter andenpladsen i tirsdagens første sejlads hentede Høgh onsdag en 7.-, en 11.- og en 17.-plads. Samlet ligger han nummer 11.

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip