Sejr over Roma skal holde liv i Real Madrids sæson

Vind eller forsvind.

Det er de vilkår, en cheftræner i Real Madrid arbejder under. Hvis pokalskabet ikke udvides hver eneste sæson, printer klubpræsident Florentino Pérez meget sandsynligt en ny fyreseddel.

Derfor er der pres på holdet og den nyligt ansatte cheftræner Zinedine Zidane, når AS Roma tirsdag aften gæster Bernabeu.

I januar fik Rafael Benitez sparket efter blot et halvt år i jobbet på grund af svigtende resultater. Holdet blev smidt ud af pokalturneringen for brug af en ulovlig spiller, og det spanske mesterskab begyndte at synes fjernt efter kostbare pointtab.

Succes i Champions Leagues gruppespil kunne ikke redde Benitéz, og Europas mest prestigefyldte turnering er realistisk set Real Madrids eneste håb om en stor titel i denne sæson.

Avancement til kvartfinalen er tæt på med 2-0-sejren i det første opgør i Rom for to uger siden, og holdets superstjerne Cristiano Ronaldo tror på, at holdet har kvaliteten til at gå hele vejen.

- Vi er stadig med i Champions League. Det er en turnering, vi kan vinde, og det er ikke en tilfældighed, at Real Madrid er holdet, som har vundet flest europæiske titler, siger Ronaldo ifølge AFP.

Den portugisiske angriber har påkaldt sig en del negativ opmærksomhed på det seneste, efter at han kritiserede sine holdkammerater i klare vendinger efter nederlaget mod Atlético Madrid i slutningen af februar.

Det fik nogle Real Madrid-fans til at buhe ad ham i weekendens hjemmekamp mod Celta Vigo, men efter fire Ronaldo-mål og en sejr på 7-1 forstummede de negative ytringer.

Sejren var et tiltrængt boost for hovedstadsklubben, som har smidt point mod både Malaga og Atlético Madrid på det seneste, mens ærkerivalerne FC Barcelona har kurs mod endnu et mesterskab - 12 point foran Real Madrid.

Mens mange regner det for givet, at Barcelona løber med mesterskabet, så har Ronaldo ikke i sinde at kaste håndklædet i ringen.

- Intet er tabt, og vi vil fortsat arbejde hårdt for at opnå store ting, når vi kommer til slutningen af sæsonen, siger Real Madrid-topscoreren.

Først skal den spanske storklub lige fuldføre arbejdet mod Roma og holde liv i håbet om en 11. Champions League-triumf.

Romerne kan måske finde troen på en overraskelse ved at kigge på Real Madrid på samme stadie sidste år.

Her tog Ronaldo og co. også en 2-0-føring med til Bernabeu mod Schalke 04, som med en 4-3-sejr i Spanien var tæt på at levere sensationen.

To mål af Ronaldo var med til at forhindre det, og portugiseren er også i målform i denne sæson med 12 mål i syv Champions League-kampe.

/ritzau/

 

Dagens Gossip