Seks års fængsel i sag om røveri mod sparekasse

Kasper Smedegaard Knudsen, Mikkel Midtgaard Søder og Martin Midtgaard Søder skal henholdsvis tre et halvt, seks og seks år i fængsel. Det har Retten i Næstved bestemt tirsdag.

Mændene er dømt for et groft røveri mod Kongsted Sparekasse begået 20. januar 2012, hvor fem bankansatte blev bagbundet og anbragt på gulvet i de knap halvanden time, røveriet stod på.

Af juridisk tekniske grunde er straffen mod Smedegaard den højst mulige, da han er straffet med syv et halvt års fængsel i andre sager for nylig.

- Da man har fået syv et halvt år i de andre sager, kan der maksimalt fastsættes en straf på to et halvt års fængsel, og så er der en reststraf på et år, lyder det fra retsformand Kim Rasmussen.

Straframmen for groft røveri er 10 års fængsel, og derfor slipper Kasper Smedegaard så billigt sammenlignet med sine kumpaner.

En efter en blev de ansatte overmandet af røverne, som lå på lur. Først uden for banken, men siden inden for bagdøren, efter at den første bankrådgiver var mødt på arbejde. Bankdirektøren var allerede i banken, da røverne slog til, og blev også overmandet.

Samtlige af bankens bokse blev lænset, herunder 90 kundebokse, hvor blandt andet kirkesølvet fra den lokale kirke blev opbevaret. Det samlede udbytte var 8,5 millioner kroner.

33-årige Kasper Smedegaard Knudsen blev tilbage i år 2000 dømt for at have dræbt en ledende Bandidos-rocker året forinden. Han er siden dømt for overfald på en Bandidos-rocker og et røveri mod en familie i deres hjem.

Han blev anholdt nogle måneder efter røveriet i forbindelse med efterforskningen af en anden sag. Han var i besiddelse af to skarpladte pistoler, et stranguleringsværktøj og 1,6 millioner kroner i kontanter og valuta.

Senere blev de to Søder-brødre anholdt i sagen. Det skete på baggrund af teleaflytninger i andre sager. Mikkel er medlem af Hells Angels og er siden 2005 straffet hele 17 gange for blandt andet vold, røveri, tyveri og afpresning. Martin har også et langt synderegister.

/ritzau/

 

Dagens Gossip