Seks cyklister indlagt, efter de drak OMO-prøvepakke - troede det var energidrik

Noget tyder på, at norske mænd ikke vasker tøj særlig tit, for så havde de måske hørt om det kendte vasketøjsmiddel OMO.  

Inden starten på et norsk motionscykelløb "FredagsBirken" tidligere i dag drak seks mandlige deltagere den prøvepakke med OMO flydende vaskepulver, som de havde fået som reklame - meningen var, at man skulle tage prøven med hjem til sin vaskemaskine. Det skriver det norske medie NRK.

Læs også: Se billederne: Mand ville fotografere regnbue - men så skete det her

- Der var nogen, som misforstod og troede, at de fik sportsdrikke, som skulle blandes i drikkevandet, siger presseansvarlig ved FredagsBirken, Ingunn Rønningen Kleven til NRK.

De seks mænd, som tog det flydende vaskepulver i brug med det samme, blev alle sendt til lægevagten på hospitalet. Meldingen lyder, at de alle er sluppet uden alvorlige skader.

Læs også: Ægtepar fejrer 80 års bryllupsdag: Her er hemmeligheden bag livslang kærlighed

Den uhelidge epsiode har fået arrangørerne til at sætte store plakater op, som advarer mod at blande OMO i drikkevandet.

- Det (OMO-prøvepakker red.) er reklamegenstande, som du kan vælge, når du henter dit startnummer, så nu har vi oprettet store plakater dér, som siger, at der er vaskemiddel i pakkerne, siger Ingunn Rønningen Kleven til NVR.

Følg Dagens.dk på Facebook - Altid gratis nyheder og information 

Indtagelse af større mængder vaskepulver kan give kvalme og få én til at kaste op, mens mindre mængder kan føre til ømhed i slimhinder i mund og svælg.

Det er 7. gang cykelløbet Fredagsbirken afholdes - der cykles 92 kilometer fra Rena til Lillehammer i Norge.

 

 

Dagens Gossip