Seks dræbt i selvmordsangreb under begravelse i Cameroun

Skrevet af admin

10/02/2016

Mest læste i dag

To kvindelige selvmordsbombere har onsdag angrebet en muslimsk begravelsesceremoni i det nordlige Cameroun og dræbt mindst 11 mennesker og såret 20 andre.

Ifølge lokale myndigheder blev angrebet udført af "islamistiske selvmordsbombere fra Boko Haram". Det rapporterer Reuters.

- De detonerede deres sprængstoffer under ceremonien, siger polititalsmand Tih Richard til dpa.

Angrebet skete i den lille landsby Nguetchewe, der ligger cirka ti kilometer øst for grænsen til Nigeria, hvor den militante gruppe Boko Haram har base.

I 2013 blev den franske præst Georges Vandenbeusch bortført fra netop Nguetchewe af Boko Haram. Han blev holdt fanget i 50 dage, før gruppen frigav ham.

Boko Haram har på det seneste optrappet angrebene langs den nordlige del af grænsen. Det sker, selv om Camerouns militær bidrager med 8700 soldater til en international styrke, der er gået sammen om at bekæmpe Boko Haram.

Fire mennesker blev dræbt, da selvmordsbombere angreb en skole i det nordlige Cameroun 28. januar. Dagen før havde tre selvmordsbombere sprængt sig selv i luften i landsbyen Bodo, der ligeledes ligger i det nordlige Cameroun, og dræbt mindst 25 mennesker.

Onsdagens angreb er angiveligt det første Boko Haram-angreb i Cameroun mod en begravelsesceremoni. Tidligere har gruppen udført et angreb mod en barnedåb i landet.

Ifølge amerikansk militær er Boko Haram den "mest dødbringende ekstremistiske gruppe i verden".

Boko Harams seks år lange oprør i Nigeria vurderes at have kostet omkring 17.000 mennesker livet og efterladt flere end to millioner mennesker hjemløse.

Ifølge regeringen i Cameroun har Boko Haram dræbt næsten 1200 mennesker i landet siden 2013.

/ritzau/