Seks hold jagter DM-guld i volleyball

De regerende mestre i volleyball hos båder damer og herrer skal i aktion i denne weekend.

Seks hold er tilbage i kampen om en plads i DM-finalen og jagten på guld. Fredag åbner kvinderne fra Brøndby og Lyngby ballet.

- Alt, hvad holdene har foretaget sig indtil nu, er ligegyldigt. Denne weekend gælder det.

- Det er denne weekend, som flere af holdene har ventet på rigtig længe, siger Anders Frank, kommentator for Volleyball Danmark, i en pressemeddelelse.

Playoff-kampene spilles over fire weekender i marts. I hver weekend spiller tre herrehold og tre damehold ved samme begivenhed. I denne weekend skal begge regerende danske mestre i spil.

- Vi får et par af de store kanoner i spil allerede. Fredag åbner Brøndbys damer playoff, endda på hjemmebane.

- De er suveræne favoritter til DM-titlen, men Lyngby har vist, at de kan drille alle med deres super potente angreb og store fysik, vurderer Anders Frank.

Senere fredag skal Gentoftes herrer, som er forhåndsfavoritter til danmarksmesterskabet, møde Hvidovre.

- Hvidovre er vel nok det hold, som kan true Gentofte og Marienlyst i guldkampen. Det bliver en helt vildt spændende kamp, lyder det fra Anders Frank.

Den nye stuktur med grundspil, playoff og to DM-finaler er et forsøg på at sikre større spænding i hele sæsonen.

- Holdene kan risikere at have udspillet deres chance, hvis de taber en kamp. Men samtidig kan de stadig have en chance til allersidst, hvis de øvrige resultater flasker sig.

- Så holdene skal være klar fra start til slut. Det er et meget smalt nåleøje, der er for at komme i DM-finalen, forklarer Anders Frank.

Vinderne af de to playoff-puljer kvalificerer sig til DM-finalerne, som spilles lørdag 9. april og lørdag 16. april.

/ritzau/

 

Dagens Gossip