Seks irriterende opdateringer som med garanti får dine venner til at slette dig fra Facebook

Skrevet af Ronja Ryde

29/08/2014

Dagens topnyheder

Hvis du stadig er én af dem, der går rundt og tror, at uanset, hvad du lægger op på Facebook, Instagram, Twitter og alle de andre sociale medier, så er det ikke noget, folk dømmer dig for - så er det på tide at vågne op.

Alt, hvad du har postet i dag, har været med til at definere dine venners opfattelse af dig, skriver Cecily Trowbridge i en ny blog på Thought Catalog.

Om det så er en “selfie”, et statement, en sarkastisk bemærkning, så giver din måde at udtrykke dig selv på de sociale medier et endnu stærkere billede af, hvem du er, end når folk møder dig fysisk.

Derfor har bloggeren lavet en statusopdaterings-selvhjælps-guide - med seks af de statusopdateringer, som får dine sociale medie-venner til at dømme dig rigtig hårdt.

Se dem her:

1. ”IKKE FOR AT BROKKE MIG, MEN MIN UGE HAR BARE VÆRET F*CKING FORFÆRDELIG OG JEG HAR SERIØST BRUG FOR LUFT.
Sådan et statement bliver typisk fulgt op af omkring fire linjers dårligdom. Selvom vi selvfølgelig alle er kede af, at Fido er blevet kørt over, eller at din kaffebar ikke fatter at lave din caffe latte ordentligt, så har jeg altså lige i gang med at gå op i mit eget liv.

2. ”SÅ ER MIN NYE BMW ANKOMMET. BLÆRER MIG SLET IKKE - SIGER BARE, AT HVIS DU ARBEJDER HÅRDT, KAN DU OGSÅ FÅ ALT DET HER" *BMW SELFIE*
Skjult praleri findes altså ikke. Der er ingen diskret måde at fortælle, at du lige har haft stor succes i dit liv.
Det er selvfølgelig helt i orden at dele din lykke med resten af verden, men lad nu være med at skrive det som om, det ikke kun er derfor, du skriver det. Bare sig det ligeud.  Og lad nu være med at belære os andre om at arbejde hårdt og købe dyre, unødvendige ting.

3. "JEG ER BARE SÅÅÅ FÅRDIG MED AT DRIKKE MIG FULD. JEG ER BARE VED AT BLIVE FOR GAMMEL TIL AT VÆRE PLAKATVISSEN HVER AFTEN. JEG HAR SGU ANDET AT LAVE.”

Nå, du er rigtignok i det sofistikerede hjørne i dag? Det virker sjovt nok som om, du har det præcis sådan der hver eneste mandag. Og hver fredag er det - også sjovt nok - glemt igen.
Det er så lamt og utroligt dømmende at antyde, at andre ikke har et liv, fordi de går i byen.

4. "JEG FATTER HAM BARE IKKE!” *TRIST FORVRÆNGET IPHONE-SMILEY* “DET HER VAR DRÅBEN. JEG ER SÅ FÆRDIG MED HAM.”
Nå, altså, du mener, ligesom du var det i sidste uge? Og ugen før det?
Vi har allesammen haft sådan en ven, som offentligt brokker sig over sin partner hver anden dag.
Og hver eneste gang er der mindst én tåbe, der give efter og spørger, hvad der da er galt, eller smide en kommentar som “Åh nej, det dumme svin”.
Hold dine parforholdsproblemer for dig selv, hvis du alligevel ikke har tænkt dig at gøre noget ved det.

5. "NÅ, MEN.. NOGET HELT FORFÆRDELIGT ER LIGE SKET FOR MIG. JEG VED SGU IKKE, HVAD JEG SKAL GØRE…”
…Denne status bliver så fulgt op af os allesammen, der skal spørge dig, om du er okay, og dig, der svarer, at du ikke har lyst til at snakke om det, og mig, der undrer mig over, hvorfor du så overhovedet skrev det i første omgang.
Sådan et opslag ser vi allesammen efterhånden lige igennem, fordi det eneste formål tydeligvis er at få opmærksomhed. Stop det så.

6. ”JEG NÆVNER INGEN NAVNE, MEN NOGEN SKAL SERIØST TIL AT PASSE PÅ, HVIS DE VIL LUKKE MERE LORT UD.”
Seriøst? Er vi i ødemarken? Hvor primitiv har man lov at være? Ingen gider høre om dit drama, og når du laver en opdatering, der i virkeligheden kun er beregnet til én person, så skriv dog en direkte besked til vedkommende.