Seks mænd fængsles i sag om tredobbelt likvidering

19/04/2016 20:01

admin

Nyheder

Mest læste i dag

En dommer i Retten på Frederiksberg har sent tirsdag eftermiddag varetægtsfængslet seks mænd på mellem 22 og 32 år, som er sigtet i forbindelse med et tredobbelt drab på Frederiksberg.

Alle seks er sigtet for drab og til dels for medvirken til drab.

De seks mænd blev anholdt under en større politiaktion på Sjælland mandag, og tirsdag formiddag blev de fremstillet i grundlovsforhør.

De nægter sig skyldige i sigtelsen.

De skal i første omgang være fængslet i 23 dage frem til 12. maj. På den måde følger de fængslingen af to mænd på 29 og 55 år, som i sidste uge blev sigtet for at have solgt et af de våben, der blev brugt ved drabene på Frederiksberg.

Af hensyn til efterforskningen skal de første 13 dage tilbringes i isolation.

Ofrene for det tredobbelte drab var Philip Rasmussen på 19 år, Suhaib Jaffar på 23 år samt Mike Vinther på 24 år. De lå og sov i en lejlighed, da de blev skudt, og politiet kalder drabene for en likvidering. Det har tidligere forlydt, at de var banderelaterede.

Fem af de seks mænd, der er blevet varetægtsfængslet tirsdag, er ifølge politiet relateret til rockergruppen Bandidos.

Grundlovsforhørene blev tirsdag holdt for lukkede døre, og derfor har offentligheden ikke fået fuld indsigt i de beviser, som politiet har mod de seks sigtede.

Men ved dommerens begrundelse for varetægtsfængslingerne kom det frem, at en af de sigtede blev anholdt med krudtpartikler på den ene hånd og i ansigtet dagen efter det tredobbelte drab. Alligevel blev han løsladt, for manden blev anholdt igen mandag.

Dommeren sagde også i sin begrundelse, at den samme mand samt to af de andre sigtede havde motiv til drabene. Dette motiv holdes skjult for offentligheden.

Politiet bruger også teleoplysninger, herunder sms-beskeder, som bevis mod de sigtede. Indholdet af sms-beskederne blev læst op for lukkede døre.

/ritzau/