Seks mænd sigtet for matchfixing i millionklassen

Seks mænd har ifølge Københavns Politi aftalt, hvad resultatet skulle blive i to fodboldkampe mellem Hvidovre IF og modstanderne i henholdsvis Vejle Boldklub og det daværende FC Hjørring.

Det er den største sag om matchfixing i professionel dansk fodbold, skriver avisen Berlingske søndag.

En af de sigtede har tilstået, og det er sådan, at politiet kom på sporet i sagen. Fire andre nægter sig skyldige, og en femte ønsker ikke at oplyse til Berlingske, hvordan han stiller sig overfor sigtelsen.

Ifølge en retsmødebegæring fra Københavns Politi fik de sigtede en gevinst på omkring 900.000 kroner. Sagen menes at trække tråde til Asien, da en filippinsk organisation ifølge politiet har spillet, hvad der svarer til to til tre millioner kroner i Asien.

En af de sigtede - en tidligere Hvidovre-målmand - er ikke omfattet af navneforbuddet. Hans forsvarer, advokat Casper Andreasen, mener, at sagen er startet på et spinkelt grundlag.

- Jeg kan bekræfte, at han er sigtet, og at han nægter sig skyldig. Det har været en langvarig sigtelse (godt halvandet år red.). Jeg er slet ikke sikker på, at det her bliver til noget. Det er min vurdering, at sagen ser noget tynd ud, siger Casper Andreasen til avisen.

Advokaturchef Per Justesen fra Københavns Politi er anklager i sagen, og han ser en smule anderledes på grundlaget.

- Jeg kan ikke fortælle andet, end at der er sendt en retsmødebegæring af sted. En retsmødebegæring bliver brugt i de tilfælde, hvor den pågældende (her den 27-årige MT red.) tilstår. Som udgangspunkt er det et meget godt bevis i en sag, siger han til avisen.

Han oplyser, at de resterende fem har nægtet sig skyldige.

De to kampe drejer sig om kampen mellem 1. divisionsholdet Hvidovre og det daværende FC Hjørring den 24. oktober 2010. Ifølge retsmødebegæringen var det aftalt, at kampen skulle ende med, at der blev scoret minimum fire mål mod Hvidovre.

Kampen endte 4-2 og skal angiveligt have indbragt de seks sigtede en gevinst på omkring 300.000 kroner til deling.

Mindre end en måned senere skulle de seks angiveligt have orkestreret endnu en kamp, da Hvidovre spillede mod Vejle den 14. november 2010. Den kamp skulle angiveligt have indbragt de sigtede omkring 600.000 kroner til deling.

Sagen er berammet til den 19. december.

/ritzau/