Seks mistænkte ekstremister jagtes af svensk politi

Seks mænd, der mistænkes for at have forbindelse til ekstremistiske miljøer, bliver ifølge den svenske avis Göteborgs-Posten jagtet i hele Sverige.

Det er angiveligt efterretningstjenesten i Stockholm, der har bedt alle landets politikredse om hjælp til at identificere de seks personer, som menes at befinde sig i Sverige.

Ifølge Göteborgs-Postens kilder formodes mændene at have relation til ekstremisme, hvorfor det er vigtigt at få informationer om dem.

Politiet ønsker dog ikke at udtale sig om sagen.

- Jeg har ikke lyst til at kommentere denne sag overhovedet. Vi vil vende tilbage om den i løbet af fredagen, siger Towe Hägg, pressetalsmand ved politiet i Stockholm, til avisen.

Heller ikke det svenske sikkerhedspoliti, Säpo, vil ud med oplysninger om, hvem der eftersøges eller hvorfor.

- Jeg kan ikke kommentere eller bekræfte noget. Men Säpo og politiregionerne arbejder dagligt sammen, når det gælder ekstremisme og terrorisme, siger Säpos pressechef, Sirpa Franzén, til Göteborgs-Posten.

- Vi har flere igangværende undersøgelser, og generelt holder vi primært øje med personer med forbindelser til terrorgrupper i Syrien og Irak, lyder det videre.

Sirpa Franzén afviser dog at kommentere, om de seks mænd har forbindelser til grupper i Syrien eller Irak.

Ifølge Göteborgs-Posten er 280 personer siden 2012 rejst fra Sverige til Syrien eller Irak for at slutte sig til grupper såsom Islamisk Stat.

Det anslås, at 125 af dem fortsat opholder sig i områderne. En stor gruppe er dog angiveligt vendt tilbage til Sverige. Säpo vurderer, at det drejer sig om 115 personer.

- Personer, som allerede er vendt tilbage fra terrorgrupper eller har planer om det, følger vi nøje. Blot fordi de kommer tilbage, behøver det ikke at betyde, at de udgør en fare for Sverige. Men det er selvfølgelig en prioriteret gruppe, siger Sirpa Franzén til avisen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip