Seks Nato-soldater og 12 afghanere dræbt af bombe

En selvmordsbombe i Afghanistans Parwanprovins har dræbt mindst fire Nato-soldater, 10 civile afghanere og to politimænd, oplyser myndighederne.

Angrebet i Parwan, der ligger nordvest for hovedstaden Kabul, er det værste angreb mod de udenlandske styrker i Afghanistan i år.

Nato oplyser, at alliancen har mistet fire soldater. I Prag oplyser forsvarsledelsen, at de dræbte soldater er tjekker.

En femte tjekkisk soldat blev hårdt såret ved angrebet.

- Her til morgen har et selvmordsangreb rettet mod en gruppe udenlandske soldater i distriktet Parwan kostet 12 afghanere livet, mens fire Nato-soldater meldes dræbt, siger guvernørens kontor i Parwan.

Taliban siger, at 15 specialtrænede amerikanske soldater blev dræbt, men den militante bevægelse overdriver næsten konsekvent efter sådanne angreb.

Der er stadig udstationeret omkring 50.000 Nato-soldater i Afghanistan. I 2011 var antallet på omkring 150.000.

Nato's kampmission i Afghanistan afsluttes sidst på året, men 10.000 amerikanske soldater bliver i landet, hvis landets nye præsident underskriver en sikkerhedsaftale med Washington.

Omkring 3450 soldater fra de udenlandske koalitionsstyrker er blevet dræbt i Afghanistan siden 2001, hvor en amerikansk-ledet intervention fjernede det islamistiske Taliban-regime, der støttede al-Qaeda.

Ifølge valgkommissionen fik Ashraf Ghani 56,4 procent af stemmerne ved det afghanske valg, mens hans modkandidat, Abdullah Abdullah, 43,6 procent af stemmerne ved anden valgrunde den 14. juni.

Abdullah kalder det foreløbige valgresultat for et kup, og valgkommissionen har konstateret, at en række lokale valgembedsmænd er blevet bestukket af parterne i præsidentopgøret. Det har udløst bekymringer for uroligheder i landet.

Flere end otte millioner afghanere gik i stemmeboksen 14. juni, og det var langt flere end ventet ud af de 13,5 millioner stemmeberettigede. Det endelige valgresultat ventes at ligge klar om et par uger.

/ritzau/Reuters

 

Dagens Gossip