Seks personer er anholdt efter Bruxelles-terror

09/04/2016 17:27

admin

Nyheder

Mest læste i dag

Selv om anklagemyndigheden fredag meldte ud, at fem personer blev anholdt i en aktion i forbindelse med terrorangrebene i Bruxelles i sidste måned, bekræftes det lørdag, at seks personer blev anholdt.

Det oplyser en kilde fra myndighederne ifølge nyhedsbureauet AFP.

Talsmanden oplyser ikke yderligere om den sjette anholdte, men ifølge AFP vil en skriftlig udtalelse blive offentliggjort senere lørdag.

Anholdelserne er sket i forbindelse med sidste måneds angreb mod Zaventem-lufthavnen og metrostationen Maelbeek.

Angrebene kostede 32 mennesker livet.

En af de seks anholdte er en mand, der identificeres som Osama K. Flere medier mener, at han skulle være svensk statsborger. Det kan de svenske myndigheder dog ikke bekræfte.

Ud over de nu seks anholdte er den 31-årige belgisk-marokkaner Mohamed Abrini også anholdt.

Anklagemyndigheden siger, at den stadig undersøger, om Abrini er identisk med "manden med hatten", der på overvågningsbilleder fra Zaventem-lufthavnen i Bruxelles 22. marts går side om side med selvmordsbomberne Ibrahim El Bakraoui og Najim Laachraoui.

Mohamed Abrini har været på listen over Europas mest eftersøgte, siden han blev set på et overvågningskamera sammen med Salah Abdeslam, som også er anholdt, to dage inden angrebene i den franske hovedstad sidste år.

Lørdag eftermiddag gennemførte belgisk politi en større politiaktion i Bruxelles' Etterbeek-distrikt.

Ifølge nyhedsbureauet Reuters skulle der dog ikke være nogen anholdte.

Nyhedsbureauet Reuters, som har en journalist på stedet i Etterbeek, skriver, at et lejlighedskompleks var blevet ransaget, og at beboerne var evakueret.

Aktionen skulle være overstået omkring 13.30 lørdag eftermiddag. Dog er området stadig afspærret, skriver det belgiske medie RTBF.

/ritzau/