Seks personer er dræbt under tyrkisk lokalvalg

Otte personer har søndag mistet livet i sammenstød mellem grupper, der støtter rivaliserende kandidater ved lokalvalget i Tyrkiet.

Mindst seks personer er dræbt af skud, efter at medlemmer af to familier stødte sammen i landsbyen Yuvacik i den østlige provins Sanliurfa, der grænser op til Syrien, oplyser nyhedsbureauet Dogan ifølge AFP.

Sådanne sammenstød har også fundet sted ved tidligere lokalvalg.

I Hatay-provinsen, der ligeledes har grænse til Syrien, døde to personer i en skudveksling mellem familiemedlemmer til to politikere i landsbyen Golbasi, skriver Reuters.

Ifølge Dogan er i alt 13 personer såret i de to byer.

Spændingerne er steget i Tyrkiet i månederne frem mod lokalvalget, hvor premierminister Recep Tayyip Erdogan og hans regering er under voldsomt pres.

Valget er den første folkeafstemning, efter at betjente i juni dræbte otte regeringskritiske demonstranter, og - måske endnu vigtigere - efter at en voldsomt kompromitterende korruptionssag har rystet regeringen og kostet flere ministre jobbet.

Både i megabyen Istanbul, hvor Erdogan tidligere var borgmester, og hovedstaden Ankara ventes valget at blive tæt.

Begge byer har længe været sikre bastioner for Erdogans parti, Det islamistisk funderede Retfærdigheds- og Udviklingsparti (AKP)

Denne gang har det primære oppositionsparti, Det Republikanske Folkeparti (CHP), dog betydeligt stærkere kandidater end ved tidligere valg.

Søndagens lokalvalg er blot første skridt i en tætpakket valgkalender. I august afholdes præsidentvalg, og allerede til næste år stemmer tyrkerne til parlamentet.

Flere iagttagere påpeger, at Erdogans ambition om at erstatte Abdullah Gül som præsident vil være i fare i tilfælde af et skidt lokalvalg.

/ritzau/

 

Dagens Gossip