Seks politifolk såret ved eksplosioner i Kairo

To kraftige eksplosioner rystede fredag den centrale del af den egyptiske hovedstad, Kairo, med to minutters mellemrum og sårede mindst seks sikkerhedsfolk.

- To bomber eksploderede nær nogle politimænd, der var placeret på en bro tæt på den centrale del af Kairo. Mindst seks politifolk blev såret, siger en talsmand for indenrigsministeriet.

Indbyggere i den centrale del af byen siger, at eksplosionerne skete nær universitetet i det travle Giza-distrikt, hvor pyramiderne ligger.

Politiet afspærrede stedet, hvor en beskadiget politibil så ud til at have taget det værste af eksplosionen.

Angrebet skulle ramme en kontrolpost, der var sat til at holde øje med en demonstration planlagt af den afsatte præsident Mursis islamistiske støtter, som havde kaldt til protester fredag, rapporterer egyptisk stats-tv.

Politiet opløste flere demonstrationer efter fredagsbønnen, siger sikkerhedsfolk.

En person blev dræbt i urolighederne ved Fayoium, en by sydvest for Kairo.

Egypten er blev ramt af en bølge af angreb, som jihadister har stået bag, efter at militæret sidste år fjernede den demokratisk valgte islamist Mohamed Mursi fra præsidentposten og nedkæmpede omfattende protester fra hans tilhængere.

Efter detroniseringen af Mursi er der sket store politiske omvæltninger og sket mange fysiske sammenstød i den arabiske verdens folkerigeste nation.

Fredagens angreb sker få dage efter, at den egyptiske hærchef, Abdel Fattah al-Sisi, har bekræftet, at han ønsker at blive landets næste præsident.

Al-Sisi har længe været nævnt som storfavorit til at vinde det kommende præsidentvalg i Egypten, hvor han siden sidste sommer har etableret sig som landets nye stærke mand.

Ifølge den kuwaitiske avis Al-Seyassah har al-Sisi sagt, at han ikke har andet valg end at imødekomme det egyptiske folks krav om, at han stiller op til præsidentvalget.

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip