Seks politikredse: Nu kan borgere igen gå udenfor

Stormen Bodil fik samtlige politikredse i landet til at råde danskerne til at blive inden døre.

Alle politikredse har fredag morgen ophævet deres varsel om ikke at bevæge sig udenfor. Senest på Bornholm, hvor advarslen blev ophævet klokken 9.

- Bornholms Politi ophæver nu anbefalingen om at undgå al unødig udkørsel og ophold udendørs, skriver politiet i en pressemeddelelse.

- Det er dog fortsat nødvendigt at udvise forsigtighed ved at færdes udendørs. Der er mange væltede træer, grene på kørebanen, løse tagsten og andre ting, der kommer flyvende.

Ligesom på Bornholm advarer mange politikredse stadig om isglatte veje, væltede træer og blæsevejr.

- Vær dog stadig forsigtig i trafikken, skrev Midt- og Vestjyllands Politi på Twitter natten til fredag.

Tidligere torsdag aften meddelte Syd- og Sønderjyllands Politi, som de første, at varslet om ikke at bevæge sig udenfor ville blive ophævet midt på natten.

Østjyllands Politi frarådede al unødig udkørsel og ophold udendørs indtil midnat.

- Men vær nu også forsigtig i nat og morgen tidlig, lød det fra Østjyllands Politi på Twitter.

Stormen gik i land ved den jyske vestkyst omkring middagstid torsdag, og kort efter kom den ene politikreds efter den anden med advarslen til danskere om ikke at gå ud.

Mange politikredse havde som Midt- og Vestjylland indkaldt ekstra mandskab til at tage sig af de mange opkald til 112 og 114, da stormen var på sit højeste torsdag aften.

- Himmel og jord står i et. Vi bliver kimet ned på 112. Tagsten blæser ned, hele tage er ved at blæse af og træer vælter overalt, sagde vagtchef Kjeld Nedergaard til Ritzau.

Tagsten er blæst af bygninger over alt i landet, og flere bygninger mangler hele tag. Politiet melder også om væltede træer på landeveje, og i byerne er det særligt stilladser, der udsætter danskerne for fare.

/ritzau/

 

Dagens Gossip