Seks skarpe svenske minutter sikrer sejr

Sverige kandiderer stærkt til plads ved EM-slutrunden i Frankrig næste år.

Søndag tog svenskerne et vigtigt skridt mod at kvalificere sig, da man fik det optimale ud af Ruslands pointtab tidligere søndag ved selv at vinde 3-1 over Montenegro i EM-kvalifikationen.

Dermed er der nu fire point mellem Sverige på andenpladsen og Rusland på tredjepladsen i Gruppe G, hvorfra de to bedste hold kvalificerer sig til EM. Der er spillet seks ud af 10 kampe i gruppen, som føres af Østrig med fire point mere end Sverige.

Sejren over Montenegro kom i stand på klogt svensk spil, men skarpheden var kun til stede fra det 38. til det 44. minut.

Her scorede svenskerne så til gengæld tre gange, og så betød det mindre, at Dejan Damjanovic reducerede på straffespark i anden halvleg.

Først bragte Marcus Berg Sverige foran på et hovedstød, og dernæst tog superstjernen Zlatan Ibrahimovic over.

Med et spark fra kanten af feltet scorede Ibrahimovic til 2-0 i en situation, hvor målmand Vukasin Poleksic ikke så for heldig ud, og fire minutter senere udnyttede Ibrahimovic en friløber og lukkede kampen med sit mål til 3-0.

Montenegro løftede sit spil i anden halvleg, og holdet var indstillet på, ikke at lade Zlatan Ibrahimovic få sat hattrick. Derfor gik de hårdt til den svenske stjerne - og i et tilfælde så hårdt, at svenskerens trøje blev revet i stykker og måtte byttes med en ny.

Nederlaget var Montenegros andet i denne uge. Mandag tabte holdet 1-2 til Danmark i en testkamp i Viborg.

Balkanlandet har dog stadigvæk muligheden for at snuppe tredjepladsen i gruppen, der giver adgang til to playoff-kampe om EM-deltagelse. Før de sidste fire kampe er der tre point op til Rusland, som tidligere søndag tabte 0-1 hjemme til topholdet Østrig.

/ritzau/

 

Dagens Gossip