Seks soldater og tre politifolk dræbt i Ukraine

Seks ukrainske soldater og tre politifolk er blevet dræbt i det østlige Ukraine i det seneste døgn, siger regeringskilder i Kijev.

De tre politimænd blev dræbt af en granat, da de patruljerede i Makarove i Lugansk-regionen. De seks soldater blev dræbt ved separate episoder.

Ni andre soldater og fem politifolk er blevet såret, siger myndighederne.

Kampe i det østlige Ukraine kostede lørdag fem civile, deriblandt to børn, og tre soldater livet, mens snesevis andre blev såret ifølge landets myndigheder. Der har blandt andet været hårde kampe omkring lufthavnen i Donetsk.

Det franske nyhedsbureau AFP skriver, at der tidligt mandag blev hørt nye angreb i byen.

De nye kampe finder sted, kort før EU's udenrigsministre samles i Bruxelles for at drøfte krisen i Ukraine. Mange venter, at der vil blive indført nye sanktioner mod Rusland.

I de seneste syv måneder er over 4100 mennesker blevet dræbt under kampe mellem regeringssoldater og prorussiske separatister i det østlige Ukraine, mens næsten 10.000 er blevet såret

Den amerikanske præsident, Barack Obama, og den britiske premierminister, David Cameron, benyttede begge G20-topmødet i Australien i weekenden til at sende en kraftig advarsel til Ruslands præsident, Vladimir Putin.

- Vores sanktioner rammer hårdt i øjeblikket, siger Barack Obama.

- Dem opretholder vi og har samtidig vores folk til hele tiden at se på, hvilke mekanismer vi kan tage i brug for at øge presset yderligere, hvis det bliver nødvendigt, sagde Barack Obama på det afsluttende pressemøde i Brisbane søndag.

/ritzau/Reuters

 

Dagens Gossip