Seks ukrainske soldater dræbt dagen før separatist-valg

Seks ukrainske soldater har mistet livet i løbet af det seneste døgn i den østukrainske storby Donetsk, oplyser en talsmand for militæret lørdag.

- I de sidste 24 timer har vores tab inkluderet seks dræbte og 10 sårede, siger talsmanden Volodymyr Poljovij.

Allerede torsdag blev syv ukrainske soldater dræbt i den østlige del af landet, og de seneste ugers våbenhvile eksisterer efterhånden kun på papiret.

Den blev indgået 5. september mellem regeringen i Kijev og de prorussiske separatister i øst, som siden foråret har kæmpet for selvstændighed.

De nye kampe kommer dagen inden det selvbestaltede valg, der holdes søndag i de østukrainske regioner Lugansk og Donetsk, som kontrolleres af de prorussiske oprørere.

Den ukrainske regering samt FN og EU fordømmer separatisternes valgplaner og vil ikke anerkende resultatet af valget.

Den tyske forbundskansler, Angela Merkel, holdt fredag et telefonmøde med Frankrigs præsident, François Hollande, Ukraines præsident, Petro Porosjenko, og også Ruslands præsident, Vladimir Putin.

Merkel og Hollande understregede ifølge Merkels vicetalsmand Georg Streiter over for Putin, at der kun kan holdes valg i henhold til ukrainsk lov, og at valget vil gøre bestræbelserne på at finde en løsning på krisen i Ukraine endnu mere kompliceret.

Ruslands udenrigsminister, Sergej Lavrov, har tidligere tilkendegivet, at han støtter valget, som han regner med vil sikre de prorussiske separatistledere "legitimitet".

Separatisternes valg finder sted blot en uge efter, at det øvrige Ukraine stemte ved et parlamentsvalg og gav de proeuropæiske partier med præsident Porosjenko i spidsen en overbevisende valgsejr.

I løbet af det seneste halve år har kampe mellem regeringsstyrker og prorussiske separatister i det østlige Ukraine kostet flere end 4035 mennesker livet, viser tal, som FN offentliggjorde fredag.

/ritzau/Reuters

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip