Seks ukrainske soldater dræbt nær grænse til Rusland

Mindst seks ukrainske soldater er blevet dræbt i nye angreb på ukrainske kontrolposter nær grænsen til Rusland.

Samtidig er der rapporter om, at et luftangreb har dræbt fire civile i den lille by Snishne, som ligger omkring 80 kilometer øst for byen Donetsk, der kontrolleres af prorussiske separatister.

- I dag klokken seks om morgen udførte et uidentificeret fly et bombeangreb på Snishne. Flyet kan kun beskrives som en kynisk provokation, siger Andrij Lysenko, der er talsmand for Ukraines nationale forsvars- og sikkerhedsråd.

Hans bemærkning synes at være en skjult beskyldning mod Rusland, da de prorussiske separatister ikke har brugt fly under konflikten.

Kampene mellem de ukrainske styrker og prorussiske separatister, der har stået på i de seneste fire måneder, synes at have intensiveret hen over weekenden.

Tirsdag blev et ukrainsk militærtransportfly, der deltog i offensiven mod oprørene i det østlige Ukraine, skudt ned af en raket, oplyste styret i Kijev mandag på præsidentens hjemmeside.

Våbnet blev "formentlig" affyret fra russisk territorium, lød beskyldningen fra Kijev.

Transportflyet havde angiveligt otte mennesker med om bord. Ifølge Andrij Lysenko er to besætningsmedlemmer blevet taget til fange af prorussiske oprørere. Det er endnu ikke bekræftet, om nedskydningen af flyet har kostet menneskeliv.

/ritzau/Reuters

 

Dagens Gossip