Selskab bag drukture til Prag meldt til politiet

Et af de selskaber, der står bag de meget omstridte vinterferierejser for unge danskere til den tjekkiske hovedstad, Prag, er blevet meldt til politiet.

Bag anmeldelsen mod rejseselskabet "GO Rejser" står Forbrugerombudsmanden, skriver Politiken.

Det er firmaets reklamer, der henvender sig til rejsende på minimum 16 år, som ombudsmanden, Henrik Øe, finder kritisabel.

- Reklamer med alkohol rettet mod unge er forbudt, siger Henrik Øe ifølge Politiken i en pressemeddelelse.

- Efter sidste års store medieomtale af unges Prag-rejser i vinterferien fandt jeg det naturligt at holde ekstra øje med rejseselskabernes markedsføring over for de helt unge i år. Det viste sig så at være med god grund, siger ombudsmanden.

Ifølge Politiken er det eksempelvis en tekst som: "Happy hour på Prags bedste diskoteker", som, ombudsmanden mener, er i strid med markedsføringsloven.

Henrik Øe har forsøgt at komme i kontakt med "Go Rejser", der dog ikke har besvaret hans henvendelser. Det samme er sket for Politiken.

Sidste år tog i omegnen af 10.000 danske unge på vinterferie i Prag.

Her blev blandt andet to af danskerne stukket ned med kniv, og seks blev anholdt for vold - enten mod andre danskere eller det tjekkiske politi.

Omkring 30 blev indlagt på hospitalet - flere med akut alkoholforgiftning og alvorlige skader som følge af knivstikkeri.

De danske unge raserede mindst fem hoteller i den tjekkiske hovedstad. Hærværket løb op i over 100.000 kroner, og urolighederne fik både i den tjekkiske og danske befolkning stor opmærksomhed.

De populære rejser til Prag har især deltagere fra landets gymnasier og foregår hen over uge 7 og 8.

/ritzau/

 

Dagens Gossip