Selskaber betaler fire milliarder kroner mere i skat

admin

|

04/12/2014

Dagens topnyheder

Selskabernes bidrag til den danske statskasse er vokset.

Danske og udenlandske selskaber betalte sidste år 53 milliarder kroner til statskassen, hvilket er en stigning i selskabsskatten på fire milliarder på et år.

38 procent af danske og udenlandske selskaber betaler skat i Danmark, hvilket er to procent flere end 2012, viser nye tal fra Skatteministeriet. Det er en stigning på omkring 3000 skattebetalende selskaber.

- Der kan være gode grunde til, at et selskab i et enkelt år ikke betaler selskabsskat, eksempelvis på grund af underskud eller store investeringer. Men vi har jo set eksempler på, at multinationale selskaber flytter penge ud af landet i skattely.

- Det vil vi ikke finde os i. Derfor er det glædeligt, at andelen af multinationale selskaber, der betaler selskabsskat, er steget. I mine øjne sender det et positivt signal, når et multinationalt selskab betaler selskabsskat, siger skatteminister Benny Engelbrecht i en pressemeddelelse.

Sidste år var der 61.563 virksomheder, svarende til 38 procent, som betalte selskabsskat. Det er to procent mere end i 2012 og seks procent mere end 2011.

Alle kan gå ind og se de åbne skattelister, der offentliggøres fredag på Skats hjemmeside klokken 10. Skatteministeren har valgt at øge åbenheden om selskabsskatten ved at vise flere indkomstår fremover. Til at begynde med skattebetalingerne for to år og på sigt for op til fem år.

Indbetalingen af selskabsskat svinger fra år til år og er derfor en usikker måde at vurdere økonomien på, siger professor Bo Sandemann Rasmussen fra Aarhus Universitet til DR Nyheder.

- Reglerne er skruet sådan sammen, at hvis virksomheder investerer meget og skaber vækst, så kan de penge, der investeres, trækkes fra overskuddet, før der betales skat.

- Så man skal lige klappe hesten, når det handler om at sætte stigende selskabsskat lig med vækst, siger professoren.

/ritzau/