Selvkritiske tyskere vil revanchere polsk nederlag

Det rimer ikke på den tyske selvforståelse at tabe fodboldkampe. Derfor brænder det i de tyske verdensmestre for at få hurtig revanche for lørdagens nederlag på 0-2 i EM-kvalifikationen til Polen.

Nederlaget var Tyskland første i en kvalifikationskamp efter 32 kampe som ubesejret i en periode på syv år.

Derfor melder verdensmestrenes træner, Joachim Löw, om en determineret trup, der vil slette det seneste indtryk i kampen mod Irland tirsdag aften.

- Atmosfæren er ikke dårlig, men der en vis mængde selvkritik i truppen. Stemningen er også præget af om ikke vrede, så i hvert fald absolut vilje, siger landstræneren.

Hans hold er kommet lidt haltende i gang. I den første kamp i kvalifikationen måtte tyskerne frem til det 70. minut for at sikre den knebne sejr på 2-1 over Skotland.

Efter nederlaget til Polen ligger holdet på tredjepladsen efter Polen og Irland, der har maksimumpoint for to kampe.

Derfor tåler Tyskland helst ikke et nyt nederlag på hjemmebane mod Irland.

- Vi forventer en kopi af Polen-kampen, da Irland er ekstremt stærk i sine tacklinger. Holdet har de samme type spillere som Polen - eksempelvis Robbie Keane, der har en masse erfaring oppe foran.

- Irland har seks point og begrundet håb om at kvalificere sig til slutrunden i Frankrig, siger Löw.

Han tror dog ikke, det bliver på bekostning af hans eget hold. Umiddelbart efter nederlaget til Polen sagde han, at det næppe får indflydelse på den tyske EM-skæbne, da hele 24 hold kvalificerer sig til slutrunden.

Tirsdagens kamp i Gelsenkirchen begynder klokken 20.45.

/ritzau/

 

Dagens Gossip