Selvmordsangreb koster 37 livet i Pakistan

Mindst 55 personer er blevet dræbt, og flere end 120 meldes såret ved en eksplosion på grænsen mellem Indien og Pakistan.

En højtstående officer siger ifølge nyhedsbureauet AFP, at Taliban tager skylden for angrebet.

- Det ligner et selvmordsangreb. Mindst 55 personer er blevet dræbt og flere end 120 såret. Kvinder og børn er blandt de dræbte, siger politiinspektøren i Punjab, Mushtaq Sukhera, ifølge AFP.

Også politifolk har mistet livet.

Angrebet skete tæt ved Wagah-grænseovergangen nær Punjab-provinsens hovedstad, Lahore. Her var tusinder søndag samlet for at overvære en farvestrålende militærparade, der hvert år tiltrækker tusindvis af tilskuere, oplyser myndighederne.

Lederen af politiet i Lahore, Amin Wains, bekræfter, at der var tale om et selvmordsangreb.

- Folk var på vej tilbage efter at have set paraden ved Wagah-grænsen, da eksplosionen skete. Der blev fundet kuglelejer på gerningsstedet, fortæller han.

Det tyder på, at eksplosionen skete et lille stykke fra selve grænseovergangen.

- Selvmordsbomberen lykkedes ikke med at krydse sikkerhedsbarrieren og sprængte sig selv i luften, da folk kom tilbage, siger en myndighedsperson, som står for sikkerheden ved grænseposten.

Området er populært blandt vestlige turister.

Pakistan rystes jævnligt af angreb fra blandt andet Taliban, som har dræbt tusindvis af mennesker i landet i de seneste år. Angrebene er dog taget af, efter at militæret i juni indledte en omfattende offensiv mod de islamistiske oprørere i den nordvestlige del af landet.

Flere end 1100 militante og 100 soldater er blevet dræbt, siden offensiven blev indledt.

Det er dog sjældent, at Punjab-provinsen, som er Pakistans rigeste og mest befolkede, rammes af angreb.

/ritzau/Reuters

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip