Selvmordsangreb på Sinai: 30 soldater meldes dræbt

En tilsyneladende koordineret bølge af angreb er fejet over Sinai-halvøen onsdag, og mange egyptiske soldater meldes dræbt.

Sikkerhedskilder og lægekilder siger til nyhedsbureauet Reuters, at mindst 70 mennesker er dræbt, og at størstedelen er soldater.

Angrebene - hvor der også blev benyttet bilbomber - er de mest omfattende, siden de islamistiske grupper i Egypten indledte et oprør, efter hæren fjernede præsident Mohamed Mursi fra magten i sommeren 2013.

Egyptiske kampfly bombarderede de militante, mens de kæmpede mod politi og soldater på landjorden i byen Sheikh Zuwed i det nordlige Sinai.

Militante havde indtaget hustage, hvorfra de affyrede granater mod politistationen i byen, siger en politikilde til AFP.

En gruppe med tilknytning til Islamisk Stat siger ifølge nyhedsbureauet, at dets krigere omringede politistationen efter at have gennemført 15 angreb mod checkpoints og sikkerhedsanlæg ved hjælp af granater og bilbomber.

Angrebene sker et par dage efter, at landets øverste anklager, Hisham Barakat, blev dræbt af en bombe i Kairo-forstaden Heliopolis.

Barakat var en forhadt person blandt landets islamister, da han har ført tusindvis - hovedsageligt medlemmer af Det Muslimske Broderskab - for retten i sager, hvoraf flere hundrede er dømt til døden.

Uroen har i årevis ulmet på Sinai, hvor flere islamistiske og jihadistiske grupper holder til og jævnligt angriber politiet og militæret.

Mindst en af grupperne har forbindelse til Islamisk Stat, som blandt andet hærger i Irak og Syrien.

Regeringen har erklæret Det Muslimske Broderskab, som kortvarigt var ved magten efter den egyptiske revolution, for en ulovlig terrorgruppe. Den afsatte og nu dødsdømte præsident Mursi havde sin baggrund i Det Muslimske Broderskab.

/ritzau/Reuters

 

Dagens Gossip