Selvmordsbomber dræber 14 i det østlige Afghanistan

Mindst 14 mennesker blev dræbt, da en selvmordsbomber sprængte sig selv i luften i en lokal politikers hjem i Jalalabad, oplyser myndighederne. Det er det andet dødbringende angreb i den østlige afghanske by på mindre end en uge.

Taliban afviste at stå bag bombeangrebet, der også sårede 13 personer på dagen, da en ny runde firenationers forhandlinger om en genoptagelse af fredsforhandlinger med oprørerne skulle indledes.

Blodbadet fandt sted under en jirga, som er et møde mellem klanledere, i hjemmet hos politikeren Obaiduallah Shinwari, som slap uskadt fra bombeangrebet.

- 14 mennesker blev dræbt og andre 13 såret, da en selvmordsbomber detonerede sine sprængstoffer i Shinwaris hjem, siger Najibullah Kamawal, der er sundhedsdirektør i Nangarhar-provinsen, hvor Jalalabad er hovedstad.

Ambulancer kørte under udrykning til stedet, som var overstrøet med stumper af menneskekød, sandaler og sodsværtede efterladenskaber.

Shinwari er et kendt medlem af Nangarhars provinsråd, og hans familie siges at være aktivt involveret i lokalpolitik.

Afghanistans præsident, Ashraf Ghani, fordømmer angrebet på det kraftigste og advarer om, at sikkerhedsstyrker ville jage de skyldige med alle kræfter.

- Når terroristerne ikke længere er i stand til at kæmpe mod vores sikkerhedsstyrker ansigt til ansigt, så bliver deres mål offentlige steder og drab på vores uskyldige mennesker, hedder det i en erklæring fra Ghani.

- Regeringen vil bekæmpe dem, der udgød vore uskyldige folks blod, tilføjer Ghani.

Bombeangrebet er det seneste dødbringende angreb i byen siden onsdag, da jihadister fra ekstremistgruppen Islamisk Stat (IS) hævdede, at de stod bag en fire timer lang skudveksling og belejring af det pakistanske konsulat.

Alle tre gerningsmænd og syv sikkerhedsfolk blev dræbt ved angrebet, hvilket var det første store IS-angreb på en afghansk by og en pakistansk myndighed.

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip