Selvmordsbomber dræber mindst syv i Nigeria

Skrevet af admin

12/02/2015

Dagens topnyheder

Mindst syv mennesker blev dræbt, da en kvindelig selvmordsbomber torsdag sprængte sig selv i luften på et travlt marked i det nordøstlige Nigeria.

Det oplyser øjenvidner og en sygeplejerske på hospitalet i byen Biu i Borno-delstaten.

En sikkerhedskilde bekræfter, at angrebet har fundet sted, men vil ikke oplyse detaljer om antal dræbte.

Angrebet er det seneste i en række, som den militante gruppe Boko Haram menes at stå bag.

Gruppen beskyldes for at bruge kvinder og piger som menneskelige bomber i sin blodige krig for at få en islamisk stat i det nordøstlige hjørne af Nigeria.

Markedet var fyldt med hundredvis af handlende, da en varevogn drønede ind på markedspladsen, fortæller et øjenvidne. Da bilen stoppede op på pladsen, eksploderede en bombe.

- Vi har en kraftig mistanke om, at den person, der bar bomben, var forklædt som passager og steg om bord i bilen, siger et øjenvidne, Zakka Emmanuel.

Han tilføjer, at der var en kvinde med i varevognen, som ingen af de handlende kendte, og som mistanken umiddelbart falder på.

- Jeg talte syv døde på stedet og over 20, som blødte kraftigt. Butikker var også ramt af eksplosionen, siger øjenvidnet.

En fremtrædende person i byen siger til Reuters, at to andre kvinder er anholdt på mistanke om, at de også er selvmordsbombere.

På grund af volden besluttede Nigeria i weekenden at udskyde det planlagte præsident den 14. februar med seks uger, så det i stedet finder sted den 28. marts.

/ritzau/AFP