Selvmordsbomber dræber syv i Bagdad

En selvmordsbomber har dræbt mindst 19 mennesker og såret adskillige i et shiamuslimsk område i den irakiske hovedstad, Bagdad.

Det oplyser de irakiske myndigheder ifølge AFP.

Bomben eksploderede på et marked klokken 18.30 lokal tid i den nordlige del af byen.

Det sker samme dag, som irakiske sikkerhedsstyrker lancerede en offensiv på byen Tikrit i det, der forekommer som den mest dristige modoffensiv, siden militante sunnimuslimer indledte deres voldskampagne tidligere på måneden.

Soldaterne landede ifølge Reuters i tre helikoptere på et stadion på byens universitet under voldsom beskydning, og efterfølgende opstod der kampe centreret omkring universitetet.

Det er to uger siden, at de sunnimuslimske oprørere indtog Tikrit, der i øvrigt er den tidligere diktator Saddam Husseins hjemby.

Irakiske embedsmænd siger ifølge AFP, at regeringsstyrkerne nu har kontrol over det strategisk vigtige universitetsområde.

En højtstående officer siger, at indtagelsen af universitetet er et vigtigt skridt mod at tage styringen med Tikrit tilbage.

Universitetet befinder sig på vejen til byen Baiji og nær en militærbase - to steder, som de militante har indtaget.

Den militante offensiv, ført an af jihadister fra gruppen Isil, har overtaget styringen i store områder i fem irakiske provinser.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip