Selvmordsbomber i Kabul dræber fire betjente

Blot tre dage før det afghanske præsidentvalg er seks politibetjente onsdag blevet dræbt i Kabul, hvor en selvmordsbomber detonerede en bombe uden for indenrigsministeriet.

Taliban har tidligere truet med at skabe uro i forbindelse med valget 5. april.

- Angrebet skete uden for hovedindgangen. Bombemanden forsøgte at trænge ind i vores HR-afdeling, siger en talsmand for ministeriet.

- Så snart bombemanden fik øje på betjente, detonerede han sit sprængstof. Det var umuligt for ham at trænge ind i bygningen med selvmordsvesten.

Angrebet sker, samme dag som tre præsidentkandidater var ude på deres sidste fremstød i en valgkampagne i et forsøg på at sikre sig posten efter Hamid Karzai.

Kabul har været rystet af en stribe stort anlagte angreb op til valget, der bliver den første demokratiske magtoverdragelse i landets turbulente historie.

I januar blev en dansk kvinde dræbt ved et større bombeangreb i hovedstaden mod en populær restaurant.

Præsidentvalget ses som en milepæl for Afghanistan, efter at Taliban blev væltet fra magten i 2001.

Lørdag blev den uafhængige valgkommissions hovedkvarter angrebet af militante fra Taliban. De fem militante bagmænd blev alle dræbt, og angrebet krævede ikke andre ofre.

Blandt kandidaterne ved valget er den tidligere Verdensbank-økonom Ashraf Ghani, Abdullah Abdullah - som var kandidat i 2009 - og eksudenrigsminister Zalmai Rassoul.

/ritzau/Reuters

 

Dagens Gossip