Sen scoring sikrer Sunderland derbysejr

Sunderland sikrede sig håneretten i Nordengland, da det søndag blev til en 1-0-udesejr over ærkerivalen Newcastle i Premier League.

Adam Johnson blev matchvinder i derbyet, da han afsluttede en flot kontra i sidste minut af den ordinære spilletid. Kantspilleren var med til at føre bolden frem mod Newcastle-målet, og to gange undervejs var han tæt på at blive nedlagt.

Men Johnson blev stående på benene og sparkede bolden ind til stor glæde for Sunderland, mens scoringen må have været meget bitter for Newcastle.

Hjemmeholdet spillede nemlig bedst og havde de fleste chancer, mens gæsterne havde de største scoringsmuligheder, men var skarpe, indtil Johnson slog til.

Newcastle pressede især massivt på efter pausen og kom frem til flere farlige muligheder. Men Sunderland-keeper Costel Pantilimon var i topform, og rumæneren, som i sommerpausen er kommet til fra Manchester City, leverede flere gode redninger.

Efter Johnsons mål blev der lagt fem minutter til, men værterne kunne ikke score i overtiden.

Newcastle forbliver på niendepladsen. Sunderland distancerer sig yderligere fra nedrykningsstregen, som nu er fire point væk.

/ritzau/

 

Dagens Gossip