Sen udligning fratager FCN-komet matchvinderrollen

28/02/2016

18-årige Emre Mor var den helt store oplevelse søndag i Viborg, hvor FC Nordsjælland-talentet viste fortryllende driblinger, speed og målnæse i en utrolig første halvleg.

Han lignede en matchvinder indtil dybt inde i tillægstiden, hvor et tvivlsomt straffespark sikrede Viborg 1-1.

Det var Viborg med initiativ og aggressivitet fra kampens begyndelse, hvor FC Nordsjælland havde svært ved at få pasningerne til at hænge sammen.

Trafikken foregik primært på gæsternes halvdel, men ti minutter inde i kampen gav FCN-talentet Emre Mor første gang prøver på, hvorfor flere udenlandske storklubber angiveligt holder et vågent øje med ham.

Lidt inde på Viborgs banehalvdel modtog han bolden, drev den 20 meter frem og hamrede resolut bolden i mål med et flot langskud fra 20 meter til 1-0. Høj klasse af den 18-årige spiller, som har valgt at repræsentere Tyrkiet frem for Danmark på landsholdsniveau.

Hvis den kommende danske landstræner Åge Hareide så første halvleg, må han være ærgerlig over den beslutning.

Emre Mor var altdominerende og drev gæk med Viborg-spillerne gang på gang. I bedste Lionel Messi-stil søgte han konstant bolden og satte et par modstandere af, inden han enten afsluttede selv eller satte en medspiller op til en stor chance.

Viborg havde flest chancer, men det var FCN, som kunne gå til pause med en 1-0-føring takket være en fantastisk spillende Emre Mor.

På negativsiden modtog han også et gult kort for at forsøge at filme sig til et straffespark.

Efter pausen trykkede Viborg på og var tæt på et par gange allerede tidligt.

Til gengæld havde FCN sværere ved at få sat Emre Mor i scene, og det kunne ses på udeholdets offensiv, der var tæt på lammet.

20 minutter før tid var det tæt på en udligning, da Sebastian Andersen bragede et frispark på stolpen.

Omtrent samtidig var arbejdsdagen slut for Emre Mor. På en imponerende første halvleg havde han sendt sit hold mod sejren, og i takt med stigende træthed og anonymitet var han ikke manden, der skulle fighte de tre point hjem.

Missionen blev lidt lettere med ti minutter igen, da Lukas Lerager tog sit andet gule kort, og dermed skulle Viborg jagte udligningen med kun ti mand.

Det så længe ud til at skulle mislykkes, men dybt inde i overtiden blev holdet tildelt et meget tvivlsomt straffespark.

Det omsatte Sebastian Andersen sikkert til 1-1, og så endte det med pointdeling.