Sene scoringer sikrer Chicago første Stanley Cup-stik

04/06/2015

Chicago Blackhawks fik spillet sig varme i løbet af semifinaleserien i NHL-slutspillet mod danske Frederik Andersen og Anaheim Ducks, og den form har holdet taget med ind i finaleserien om Stanley Cup-trofæet mod Tampa Bay Lightning.

I den første af potentielt syv kampe vendte Chicago natten til torsdag 0-1 til 2-1-sejr inden for de sidste seks og et halvt minut af sidste periode.

Tampa Bay havde ellers hjemmebane i den første kamp, men med det flotte comeback sikrede udeholdet en perfekt start på finaleserien.

Alex Killorn bragte hjemmeholdet i front, men Teuvo Teravainen udlignede, inden Antoine Vermette sørgede for sejrsmålet med blot fire og et halvt minut igen.

- Det er fantastisk. Jeg forsøgte at skyde højt oppe i målet, og nogle gange går det godt. Der var meget trafik foran målet, og måske så målmanden den ikke, lyder det ifølge AFP fra 20-årige Teuvo Teravainen om sit udlignende mål.

Kamp to mellem holdene spilles lørdag - igen i Tampa, inden kamp tre og fire rykker til Chicago.

Chicago Blackhawks kan vinde klubbens tredje Stanley Cup-titel på bare seks år.