Seniorer bliver i sommerhuset hele året

Selvom solen er falmet, og iskioskerne er gået i vinterhi, er der lys i flere og flere sommerhuse hele året.

En opgørelse fra Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter viser, at danskere over 60 år strømmer til vand, strand og yderområder for at slå sig permanent ned i deres sommerhuse, skriver Morgenavisen Jyllands-Posten mandag.

Siden planloven åbnede muligheden for godt 20 år siden, er omfanget femdoblet, og i dag er der lys hele året i 23.000 ferieboliger.

- Det er en dejlig udvikling, og den stopper ikke her, siger borgmester Kim Valentin (V) fra Gribskov Kommune, som er det område, der trækker flest borgere til sig på helårsbasis.

- Flere og flere vil bosætte sig i deres sommerhus, og det skaber liv i vores udkantsområde, fordi de ældre jo har masser af ressourcer med, siger borgmesteren til Jyllands-Posten.

Mens kommunerne tidligere var beklemte ved udsigten til, at ældre slog sig ned i sommerhusene, af frygt for, at de ville tynge udgifterne til hjemmepleje og renovation i sommerhusområder hele året, har vandringen fra land til by vendt holdningen, fastslår formand for KL, Martin Damm (V).

- Seniorerne er et godt tilskud til vores kommuner. De fleste er heldigvis raske og friske og har mod på at blande sig i det lokale liv, siger Damm, der som borgmester i Kalundborg ligger højt på tilflytternes ønskeliste.

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip