Seniorstrateg: Græsk afstemning øger risiko for euro-exit

Efter et flertal blandt grækerne søndag stemte imod kreditorernes krav om flere reformer og besparelser, har det øget risikoen for et græsk exit fra eurosamarbejdet.

Sådan lyder det fra Tine Choi, seniorstrateg hos Nordea, som i sidste uge, efter afstemningen blev udskrevet, vurderede, at der var en "fifty-fifty" risiko for et exit.

- Den er helt klart steget efter valget, fordi det ligger til at være overvejende sandsynligt, at grækerne vil træde ud af eurosamarbejdet, siger seniorstrategen til Ritzau.

- Vi ser nu en sandsynlighed på 65 procent for, at de træder ud, tilføjer hun.

Og selv om der fra den græske befolkning lød et rungende "nej" til flere reformer og besparelser, er der endnu ikke kun én vej i forhold til landets del i eurosamarbejdet.

Det skyldes nemlig, at den græske situation handler mere og mere om politik, forklarer Tine Choi.

- Når tingene bliver politiske, så er der også altid løsninger og andre finurligheder, der kan laves for at sikre, at Grækenland bliver i samarbejdet, siger hun.

- Vi har svært ved at se, at politikerne er interesserede i, at Grækenland kan vælge at træde ud af eurosamarbejdet. Det vil simpelthen ødelægge det politiske projekt, fortsætter seniorstrategen.

Nej-siden fik søndag ved Grækenlands folkeafstemning støtte fra næsten to af tre grækere med 61,31 procent af stemmerne mod 38,69 procent til ja-siden.

/ritzau/

 

Dagens Gossip