Sent mål sørger for belgisk VM-avancement

Belgien skulle bruge en sejr over Rusland for at gå videre til 1/8-finalerne fra VM's gruppe H. Og belgierne hentede alle tre point i de døende minutter med en smal 1-0-gevinst.

Det var den indskiftede angriber Divock Origi, som sørgede for den afgørende scoring efter 87 minutter. Målet sendte belgierne videre ved slutrunden i Brasilien.

Oplægget stod Chelseas midtbanespiller Eden Hazard for, da han var både hurtigere og frækkere end de noget trættere russiske forsvarsspillere, som havde kæmpet hårdt i hele kampen.

Indtil sejrsmålet manglede begge hold effektivitet foran mål, og et 0-0-resultat og det ene point virkede længe til at tilfredsstille begge hold i anden halvleg.

Nu er Belgien videre inden den sidste gruppekamp mod Sydkorea. Belgien har seks point efter to kampe, mens Rusland efter to kampe kun har et enkelt point. Rusland møder Algeriet i den sidste gruppekamp på torsdag.

Inden VM var der tårnhøje forventninger til et ungt og talentfuldt belgisk mandskab. De forventninger har holdet ikke levet op til indtil videre, selv om resultaterne har været mere end godkendte.

En velspillende Dries Mertens gjorde dog sit bedste for at sparke liv i Belgiens offensiv. Den 27-årige Napoli-spiller var en konstant trussel på højrekanten, og han ramte blandt andet sidenettet med en nærgående afslutning.

Det russiske forsvar havde store problemer med at sætte en stopper for Dries Mertens, men resten af belgiernes angrebsspillere var for uskarpe.

Især Romelu Lukaku viste ikke meget farlighed helt i front, og Belgiens landstræner Marc Wilmots pillede stjerneangriberen ud kort inde i anden halvleg. Det var den senere målscorer Divock Origi, som kom på banen i stedet.

Heller ikke Manchester United-spilleren Marouane Fellaini, som scorede i belgiernes første VM-kamp, gjorde en forskel.

Som en lille kuriositet har kun indskiftede spillere scoret for Belgien ved slutrunden indtil videre. I den første kamp var det Mertens og Fellaini, som scorede i belgiernes 2-1-sejr over Algeriet.

Rusland havde flere muligheder på kontra, som før har været holdets absolutte specialitet. Men Fabio Capellos tropper var ikke gode til den disciplin mod Belgien.

Den største mulighed fik angriberen Alexander Kokorin på et hovedstød lige inden pausen, men forsøget gik forbi mål.

Mod slutningen af kampen kom der omsider lidt gang i kampen. 10 minutter før tid gik den russiske højre back Andrey Yeshchenko med frem og afsluttede kompetent lige forbi det belgiske mål.

Og belgiernes indskiftede Kevin Mirallas ramte stolpen på et direkte frispark fem minutter senere, inden Hazard også var tæt på med et skud forbi mål.

Senere søndag aften mødes Sydkorea og Algeriet i den anden kamp i gruppe H.

/ritzau/

 

Dagens Gossip