Separatister vil åbne korridor for omringede ukrainere

En oprørsleder fra de prorussiske separatister i det østlige Ukraine siger fredag, at han er parat til at åbne en humanitær korridor for soldater fra den ukrainske regeringshær, der skulle være omringet i Østukraine.

Meldingen fra Aleksander Sakhartjenko, der er premierminister i den selvudråbte Folkerepublik Donetsk, kommer efter opfordring fra Ruslands præsident Vladimir Putin.

- Vi er klar til at lave en humanitær korridor, siger Sakhartjenko til tv-kanalen Rossija 24.

Han understreger, at soldaterne skal efterlade deres militærkøretøjer og ammunition.

Meldingen om at tilbyde en humanitær korridor til ukrainske soldater får imidlertid en kølig modtagelse fra Ukraines militær.

- Putins opfordring beviser kun én ting. Disse folk (de prorussiske separatister, red) styres og kontrolleres direkte fra Kreml, hedder det i en erklæring fra det ukrainske militær.

USA beskyldte torsdag Rusland for at lyve om landets rolle i den ukrainske konflikt og truer med at stramme de økonomiske sanktioner. Præsident Barack Obama sagde på et pressemøde i Washington, at "det er tydeligt for resten af verden", at russiske styrker kæmper inde i Ukraine.

Tidligere torsdag afviste det russiske forsvarsministerium på det kraftigste beskyldninger fra såvel Nato som den ukrainske regering om, at landets militær opererer i det østlige Ukraine.

/ritzau/Reuters

 

Dagens Gossip