Separatistleder afviser våbenhvile efter flyulykke

En separatistleder i det østlige Ukraine afviser, at en midlertidig våbenhvile kan komme på tale efter den formodede nedskydning af passagerflyet fra Malaysia Airlines, der var på vej fra Amsterdam til Kuala Lumpur.

- Der er ingen mulighed for en våbenhvile, men vi vil lade eksperter få adgang til ulykkesstedet, siger Alexander Borodaj, premierministeren i den selverklærede Folkerepublikken Donetsk.

Det er endnu ikke endeligt slået fast, at flyet blev skudt ned, da det torsdag aften styrtede til jorden nær grænsen til Rusland.

Men både efterretninger fra Ukraine, Holland og USA peger på en nedskydning, og en række iagttagere anser det for værende overvejende sandsynligt, at separatisterne står bag.

De ukrainske myndigheder understreger fredag eftermiddag, at man på intet tidspunkt har brugt missiler i kampe mod de prorussiske separatister i det østlige Ukraine, og at centralstyret derfor blankt kan afvise at stå bag.

- Ingen af de missiler, vi ligger inde med, er blevet brugt, siger Andrij Lysenko, der er talsmand for Ukraines Sikkerhedsråd.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip