Separatistleder vinder omstridt valg i Donetsk

Den selvudnævnte premierminister for den såkaldte Folkerepublikken Donetsk, Aleksander Sakhartjenko, har overbevisende vundet det omstridte valg til både parlamentet og posten som premierminister i de områder, som separatisterne kontrollerer i det østlige Ukraine.

Det meddeler chefen for den selvudråbte valgkommission, Roman Ljagin.

- Den centrale valgkommission skønner, at Aleksander Sakhartjenko skal udnævnes til leder af Folkerepublikken Donetsk, siger Roman Ljagin til fremmødte journalister i separatisternes højborg Donetsk.

Det fremgår ikke, hvor mange stemmer Aleksander Sakhartjenko har fået ved søndagens valg. En uspecificeret valgstedsmåling søndag gav ham 81,37 procent af stemmerne.

Søndag kritiserede både regeringen i Kijev, FN og EU valget, og de vil ikke anerkende resultatet.

Forrige søndag blev der holdt parlamentsvalg i resten af Ukraine, hvor de proeuropæiske partier med præsident Petro Porosjenko i spidsen fik størst tilslutning.

Organisationen for Sikkerhed og Samarbejde i Europa, OSCE, har kritiseret valget i det østlige Ukraine. OSCE siger, at det strider mod en våbenhvile, der er kendt som Minsk-protokollen, og som er indgået mellem separatisterne og regeringen i Kijev 5. september.

/ritzau/Reuters

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip