Sepp Blatter overvejer at blive som Fifa-præsident

Skrevet af admin

15/06/2015

Mest læste i dag

Sagaen om Sepp Blatters afgang fra det internationale fodboldforbund (Fifa) ser ikke ud til at slutte lige foreløbig.

Søndag kunne den schweiziske avis Schweiz am Sonntag fortælle, at Blatter overvejer at trække sin opsigelse som Fifa-præsident tilbage.

Og ifølge en af Blatters rådgivere er der da også noget om snakken. Rådgiver Klaus Stöhlker siger til Sky News, at Blatter pønser på at blive som Fifa-præsident, hvis ikke en "overbevisende kandidat" melder sig.

Rygtet kommer, efter at flere fodboldforbund fra Asien og Afrika angiveligt skriftligt har bedt ham om at blive på posten.

Men det rygte kender paraplyorganisationen for de afrikanske fodboldforbund, CAF, ikke til.

- Her hos CAF har vi ikke hørt om, at nogle af vores medlemslande har bedt Blatter om at blive på posten, siger Kalusha Bwalya, der er medlem af CAF's administration og præsident for Zambias fodboldforbund ifølge nyhedsbureauet Reuters.

- Vi føler, at det er bedre at koncentrere os om vores eget arbejde, og så må vi i løbet af de kommende måneder se, hvad der sker. Alle venter på klarhed, tilføjer han.

- I øjeblikket florerer en masse rygter, og alle er hurtige til at gøre de mindste ting til en historie, siger Kalusha Bwalya.

Blatter annoncerede 2. juni, at han vil stoppe som præsident for forbundet. Det skete i kølvandet af en skandale, hvor flere nuværende og tidligere Fifa-folk er under mistanke for omfattende korruption og bestikkelse.

Det var blot fire dage efter præsidentvalget, hvor han blev genvalgt.

Fifa forventer ifølge BBC at udpege afløseren for Sepp Blatter i december, men blandt andet har EU-Parlamentet været ude at sige, at han skal forlade posten med det samme.

/ritzau/Reuters