Sepp Blatters modkandidat om anholdelser: En trist dag

Onsdag den 27. maj 2015 vil stå som en skidt dag i fodboldspillets historie.

Det mener prins Ali Bin Al Hussein, som på fredag udfordrer den siddende og magtfulde præsident i det internationale fodboldforbund (Fifa), Sepp Blatter.

- Det er en trist dag for fodbold, siger den jordanske modkandidat til schweiziske Blatter, der siden 1998 har siddet tungt på præsidentposten i Fifa.

Tidligt onsdag morgen stormede schweizisk politi et femstjernet hotel i Zürich, hvor fremtrædende ledere i det internationale fodboldforbund (Fifa) i øjeblikket er samlet før præsidentvalget fredag.

Schweiz' justitsministerium bekræfter, at seks personer er blevet anholdt.

- Det er helt klart en historie, der udvikler sig, når man ser på, hvilke detaljer, der kommer frem. Det vil ikke være passende at kommentere det yderligere lige nu, siger prins Ali Bin Al Hussein ifølge AFP.

Ifølge den amerikanske avis New York Times er en af Fifas vicepræsidenter Jeffrey Webb fra Caymanøerne blandt de anholdte.

De amerikanske myndigheder har begæret anholdelserne, idet Fifa-medlemmerne er under mistanke for korruption for mere end 100 millioner dollar, over 680 millioner kroner.

Formålet med anholdelserne skulle være at få medlemmerne udleveret til USA, hvor de skal retsforfølges.

Ifølge justitsministeriet i Schweiz er de anholdte under mistanke for korruption, som daterer sig helt tilbage fra begyndelsen af 1990'erne og frem til i dag.

/ritzau/

 

Dagens Gossip