Serbien: Albaniens premierministers bror styrede dronen

EM-kvalifikationskampen i fodbold mellem Serbien og Albanien udviklede sig tirsdag aften dramatisk, da kampen måtte afbrydes i slutningen af første halvleg, efter at en drone med et albansk flag fløj hen over stadion i Beograd.

Sent tirsdag aften har sagen taget en ny opsigtvækkende drejning: Olsi Rama, der er bror til Albaniens premierminister, Edi Rama, er blevet anholdt af serbisk politi og mistænkes for at være manden bag droneflyvningen.

Ifølge den serbiske tv-station RTS, der citerer landets indenrigsministerium, styrede Olsi Rama dronen fra sit sæde i VIP-området. På dronen var der fastgjort et særligt stor-albansk flag, da den fløj lavt hen over banen til EM-kvalifikationskampen, hvor udeholdets tilhængere var forment adgang.

En serbisk spiller greb ud efter flaget, hvilket satte et kaos i gang, da de albanske spillere følte sig provokeret.

Flere af spillerne begyndte at skændes med hinanden, samtidig med at tilskuere begyndte at invadere banen i den serbiske hovedstad.

Afbrydelsen af Balkan-braget og den efterfølgende anholdelse sker, kun en uge før at Albaniens premierminister skal på officielt statsbesøg i Serbien - det første af sin slags i 68 år.

Opgøret mellem de to nationer var på forhånd betegnet som en højrisikokamp på grund af forholdet mellem serbere og albanere.

Etniske albanere udgør befolkningsmajoriteten i den tidligere serbiske provins Kosovo, der i 2008 erklærede sig uafhængig af Serbien. Flaget, der udløste problemerne, viste et såkaldt stor-Albanien indeholdende dele af Balkan med etniske albanere.

Det er uvist, om tirsdagens episoder får konsekvenser for de to hold, der er en del af Danmarks kvalifikationsgruppe.

Danmark spillede i weekenden 1-1 på udebane mod Albanien. Det danske landshold, der lørdag tabte til Portugal, står over for Serbien i de to kommende EM-kvalifikationskampe. Efter planen skal danskerne til Beograd 14. november.

13. juni næste år kommer serberne forbi København.

/ritzau/

 

Dagens Gossip