Serbisk sportsminister fordømmer hærværk mod spillerbus

Spændingerne mellem Serbien og Albanien er i det røde felt forud for de to landes møde i fodboldens EM-kvalifikationskamp i Tirana torsdag aften.

Holdenes møde i Beograd sidste år blev aldrig spillet til ende, efter at en albaner dirigerede en drone med et storalbansk flag ind over banen, hvilket førte til voldsomme uroligheder.

Store sikkerhedsforanstaltninger er sat i værk for at undgå optøjer i forbindelse med torsdagens kamp. Men de kunne ikke forhindre, at albanere angiveligt kastede sten mod Serbiens spillerbus onsdag.

Serbiske medier beretter om, at to vinduer blev ramt og revnede, da bussen kørte på strækningen mellem lufthavnen og hotellet i Tirana.

Den serbiske sportsminister fordømmer hændelsen.

- Jeg fordømmer hærværk og hooliganisme af albanske fans i Tirana. Heldigvis var der ingen skader, men jeg forventer, at de albanske myndigheder hurtigst muligt gennemfører foranstaltninger, der kan sørge for en sikker kamp, siger Vanja Udovicic.

Ifølge nyhedsbureauet dpa har præsidenten for det serbiske fodboldforbund, Tomislav Karadzic, sagt til tv-stationen RTS, at endnu en hændelse af samme karakter kan bringe afviklingen af kampen i fare.

Den første kamp mellem de to hold blev afgjort hos sportsdomstolen CAS, der bestemte, at Albanien vandt 3-0. Derudover blev Serbien fratrukket tre point, fordi landet havde ansvaret for sikkerheden i hjemmekampen.

Skrivebordsnederlaget har medvirket til, at Serbien forlængst har udspillet sin chance for at kvalificere sig til EM.

Derimod ligger Albanien i en gunstig position med 11 point og to kampe tilbage at spille. Albanien kan kvalificere sig direkte ved at overhale gruppens nummer to, Danmark, der har 12 point og kun har én kamp tilbage; torsdagens svære udekamp mod Portugal.

/ritzau/dpa

 

Dagens Gossip