Serena støtter Wozniackis kvindekamp for større baner

Den amerikanske tennisstjerne Serena Williams støtter danske Caroline Wozniacki i, at der er en skæv kønsfordeling, når det bliver besluttet, hvem der skal spille på de mest prestigefyldte baner ved Wimbledon.

Mænd og kvinder bliver ikke behandlet ens, og der er stadig noget vej igen, lyder opbakningen ifølge The Guardian.

- Vi kæmper stadig med det. Vi har gjort lidt fremskridt, men forhåbentlig fortsætter vi med at gøre endnu flere fremskridt. Vi har gjort fremskridt ved at sikre, at kvinder har flere af de fremhævede kampe. Der sker en lille smule af gangen, siger Serena Williams.

- Forhåbentlig når vi det punkt, hvor vi får endnu flere fremhævede kampe. Jeg tror ikke, at problemet er begrænset til Wimbledon. Vi har det samme problem i mange forskellige turneringer.

Danske Wozniacki mener, at herrespillerne i for høj grad bliver favoriseret i forhold til kvinderne, når det kommer til at få plads på anlæggets største arenaer Centre Court og bane et.

Derfor er en diskussion på sin plads, mener Serena Williams.

- Det sker stort set i de fleste turneringer, som har både mænd og kvinder. Så jeg tror ikke, at det starter her. Det er en større diskussion, som vi er nødt til at have, siger hun.

Den syvdobbelte Wimbledon-vinder Roger Federer har afvist kritikken. Han mener ikke, at programmet ved grand slam-turneringen favoriserer mændene og er uretfærdigt over for kvinderne.

- Det er, som det er. Jeg er sikker på, at hvis arrangørerne gør det, så er det ikke på grund af ond vilje.

- Det er bare planlægningen og tankegangen, at det måske er de kampe, som de vil have spillet på Centre Court lige nu. Og det er det, sagde Federer.

I løbet af de første syv dage ved Wimbledon har ni ud af 24 kampe på Centre Court været med kvinder.

/ritzau/

 

Dagens Gossip