Serena Williams efter finaleplads: Jeg måtte grave dybt

Det var ingen walkover for Serena Williams, da hun tidligt torsdag dansk tid kvalificerede sig til finalen ved Australian Open for første gang i fem år.

Den 33-årige tennisspiller fra USA måtte kæmpe hårdt, især i første sæt, før hun havde besejret sin 19-årige landsmand Madison Keys 7-6, 6-2 i semifinalen i Melbourne.

- Hun pressede mig hårdt i første sæt, og jeg blev nødt til at grave dybt rent mentalt for at komme igennem det, siger Serena Williams ifølge nyhedsbureauet AFP.

Amerikaneren glæder sig over igen at være i finalen ved den australske grand slam-turnering, som hun har vundet fem gange i løbet af karrieren.

- Jeg er virkelig glad for at være i finalen igen. Jeg kom ikke her med de forventninger, så det er meget spændende, siger topseedede Serena Williams.

I finalen skal hun møde den andenseedede russer, Maria Sharapova, der besejrede landsmanden Ekaterina Makarova 6-3, 6-2 i den anden semifinale.

Ikke meget taler for sejr til den 27-årige Sharapova, der er bagud 2-16 i indbyrdes kampe mod Serena Williams, og russerens seneste sejr ligger helt tilbage til 2004.

Amerikaneren har desuden vundet 18 af de 22 grand slam-finaler i damesingle, som hun hidtil har spillet.

Maria Sharapova spiller sin grand slam-finale nummer 10, og hidtil har hun vundet fem titler.

/ritzau/

 

Dagens Gossip