Serena Williams er klar til kvartfinale i Australien

Serena Williams var mandag endnu en gang i vanskeligheder i begyndelsen af en kamp ved Australian Open i tennis.

Men igen kom den amerikanske verdensetter stærkt tilbage og slog spanieren Garbine Muguruza i tre sæt med cifrene 2-6, 6-3, 6-2. Dermed er Serena Williams klar til kvartfinalen i grand slam-turneringen.

21-årige Muguruza, der sidste år slog danske Caroline Wozniacki ud af turneringen, viste fra baglinjen mange stærke slag og formåede i første sæt at få Williams til at begå adskillige fejl.

Men topseedede Williams fik efterhånden bedre og bedre gang i sin serv, og i det afgørende tredje sæt kunne Muguruza ikke stille det store op, efter at hun tabte et maratonparti i begyndelsen af sættet.

Williams brød bagefter spanierens serv to gange, inden hun afgjorde kampen med en kraftfuld forhånd.

I kvartfinalen møder amerikaneren sidste års Australian Open-finalist Dominika Cibulkova.

Cibulkova slog tidligere mandag Victoria Azarenka ud af turneringen i en velspillet kamp. Azarenka vandt i sidste uge over Caroline Wozniacki, som dermed røg ud i anden runde af Australian Open.

Senere mandag fuldendte storesøster Venus en stor dag for Williams-familien, da hun spillede sig i kvartfinalen med en flot sejr over sjetteseedede Agnieszka Radwanska.

Den 34-årige tidligere verdensetter vandt i tre sæt 6-3, 2-6, 6-1 og er dermed blandt de sidste otte i en grand slam-turnering for første gang siden 2010. Her møder hun den useedede Madison Keys i en ren amerikansk kvartfinale.

Venus Williams' bedste resultat i Melbourne er den finaleplads, hun opnåede for 12 år siden.

/ritzau/

.

Dagens Gossip