Serena Williams er klar til søstermøde efter drama

03/07/2015

Der er lagt op til en vaskeægte søskendefight i 1/8-finalen i grand slam-turneringen Wimbledon på mandag.

Fredag slog både Serena og Venus Williams sig videre fra tredje runde, men det var langt fra problemfrit for topseedede Serena Williams, der måtte igennem et over to timer langt drama, før hun sikrede adgang videre i turneringen.

Det begyndte ellers lovende for storfavoritten mod verdensranglistens nummer 59, hjemmebanehåbet Heather Watson.

Efter et hurtigt første sæt på 25 minutter, hvor Serena Williams virkede overlegen, kom problemerne midtvejs i andet sæt på et meget medlevende Centre Court.

Her brød Watson nemlig Williams' serv og bragte sig foran 3-2. Williams brød hurtigt tilbage, men undertippede Watson virkede som en spiller, der pludselig havde fået mere selvtillid og fik presset Williams.

Watson brød igen og vandt sættet 6-4. Det var første gang i årets turnering, at Williams afgav et sæt.

Dermed skulle de to spillere ud i et afgørende tredje sæt.

Her tog Watson både selvtillid og godt spil med videre fra andet sæt, og hun lykkedes hurtigt med at bryde Williams to gange og var foran 3-0.

Derefter fulgte kampens mest dramatiske parti. Williams havde brug for at bryde tilbage, mens Watson kæmpede for 4-0-føring, der ville chokere Williams endnu mere.

Efter flere muligheder til begge for at vinde partiet, var det Williams, der fik reduceret til 1-3, da Watson sendte bolden uden for banen to gange i træk.

Og så vendte kampen atter på hovedet, da den amerikanske favorit kæmpede sig foran 4-3.

Den lille mentale lussing svarede Heather Watson elegant tilbage på og bragte sig foran 5-4 med mulighed for at serve sejren hjem.

Det mislykkedes, og kort efter vandt Serena Williams sættet og dermed kampen 7-5 - dog først efter at have slået to matchbolde i nettet.

Serena Williams har dermed stadig mulighed for at blive den første siden Steffi Graf i 1988, der vinder alle fire grand slam-turneringer i samme kalenderår. Tidligere i år vandt Serena Williams både grand slam-turneringerne Australian Open og French Open.

Venus Williams vandt ganske sikkert sin kamp i tredje runde med 6-3, 6-2 over Aleksandra Krunic fra Serbien.

Mandagens opgør bliver eneste mulighed for at se begge søstre på banen samtidig ved Wimbledon, da søskendeparret kort inden turneringen gik i gang trak sig fra deltagelse i damedouble.