Serena Williams har svært ved at sluge US Open-nederlag

Serena Williams overvejer at skippe resten af sæsonen, fordi hun fortsat bearbejder nederlaget i semifinalen ved grand slam-turneringen US Open tidligere i september.

Det fortæller verdensetterens træner Patrick Mouratoglou til ESPN.

Han forklarer, at det var hårdt for den 34-årige amerikanske tennisstjerne at gå glip af den femte grand slam-triumf på stribe.

En US Open-titel havde betydet en historisk Grand Slam, da Serena Williams i så fald havde vundet alle fire grand slams i kalenderåret 2015. Det gjorde tyske Steffi Graf senest i 1988.

- Hun var to kampe fra noget virkelig stort, så det var meget smertefuldt. Ethvert nederlag gør ondt, men nederlaget ved US Open gjorde mere ondt end normalt.

- Det tager bare længere tid at komme sig over det, og når motivationen vender tilbage, som jeg er sikker på, at den vil gøre, så er det tid til turneringer igen, siger Mouratoglou.

Serena Williams, som allerede er sikker på at slutte året som verdensetter, skal efter planen deltage i næste uges China Open, hvor også Caroline Wozniacki stiller op, samt i sæsonfinalerne i Singapore.

Ikke siden US Open-nederlaget til italienske Roberta Vinci har Serena Williams spillet en kamp.

- Efter dette år med tre grand slam-titler er spørgsmålet, hvor høj hendes motivation er for at spille disse turneringer. Jeg synes ikke, hun skal spille, hvis motivationen ikke er høj nok.

- Bare fordi hun tabte en kamp, så siger hun til mig, at hendes sæson ikke har været god. Men det kan jeg godt lide, for det handler om at have høje forventninger, og det har store mestre, mener Mouratoglou.

Serena Williams har vundet 21 grand slam-titler i karrieren, det er en mindre end Steffi Graf og tre færre end rekordholderen Margaret Court fra Australien.

/ritzau/

 

Dagens Gossip