Serena Williams uddeler æg på vej til grand slam-finale

28/01/2016

Den forsvarende mester Serena Williams er klar til sin 26. grand slam-finale i karrieren, efter at hun torsdag vandt en overbevisende sejr i semifinalen mod Agnieszka Radwanska ved Australian Open i tennis.

Første sæt var overstået efter bare 20 minutters spil, hvor polakken var chanceløs over for den amerikanske verdensetter. Williams vandt sættet 6-0 og viste skræmmende styrke - både i egen serv, og når hun skulle returnere Radwanskas.

Andet sæt endte 6-4 i Williams' favør, og som cifrene antyder, kom Radwanska bedre med i opgøret.

Først og fremmest fik verdens nummer fire flere af sine førsteserver i spil. Godt nok blev Radwanska brudt i begyndelsen af sættet, men hun brød tilbage til stillingen 3-3.

De fulgtes dog kun ad til 4-4, hvor Williams udnyttede en breakbold og derefter kunne serve kampen hjem. Her viste amerikaneren ingen nerver, men vandt partiet rent.

Tilbage står en kampstatistik, der taler for sig selv. Williams leverede 42 vinderslag og otte serveesser på en god times tid. Radwanska slog blot fire vindere og lavede ikke ét eneste servees.

- Jeg er virkelig glad for at være i endnu en finale. Det er ikke rigtig til at fatte lige nu, siger Serena Williams i det efterfølgende kampinterview.

Serena Williams er ved turneringen i Melbourne på jagt efter sin 22. grand slam-titel. Når hun den milepæl, kommer hun op på siden af den tyske tennislegende Steffi Graf, som er i besiddelse af rekorden for flest grand slam-sejre i den såkaldte Open Era.

I finalen møder Williams vinderen af opgøret mellem britiske Johanna Konta og tyskeren Angelique Kerber.