Serena Williams viser klassen og vinder Wimbledon

Serena Williams vandt lørdag sin sjette Wimbledon-titel, da hun i finalen besejrede spanske Garbine Muguruza med 6-4, 6-4.

Med sejren sidder Serena Williams nu på samtlige grand slam-titler, da hun vandt US Open i 2014, og i år har vundet både Australian Open, French Open og Wimbledon.

Denne bedrift præsterede Serena Williams også i 2002/2003, og hun har nu i alt vundet 21 grand slam-titler og er én titel fra at tangere Steffi Grafs rekord på 22 grand slam-titler.

Lykkes det at vinde US Open igen i år vil Serena Williams have præsteret en ægte "Grand Slam," som er, når man vinder samtlige grand slam-titler samme år.

Amerikaneren er også den ældste spiller i den såkaldte Open Era - perioden efter 1968, hvor professionelle spillere har været en del af grand slam-turneringerne - som vinder en grand slam-turnering.

Serena Williams er 33 år og 289 dage, og hun slår dermed Martina Navratilova, som vandt Wimbledon i 1990 i en alder af 33 år og 263 dage.

Selv om 33-årige Serena Williams for godt et år siden tabte til Muguruza i anden runde ved French Open, hvor Williams blev udspillet, så var de generelle forventninger amerikansk dominans på Centre Court lørdag eftermiddag.

De to spillere har mødt hinanden fire gange - med tre sejre til Williams efter dagens kamp, mens den 21-årige spanier, der ligger nummer 20 på verdensranglisten, blot har vundet en enkelt WTA-titel.

Der var ingen tvivl om favoritrollen, men Garbine Muguruza var der altså også - og fra første parti, hvor Serena Williams servede. Her lykkedes det allerede spanieren at bryde på den fjerde breakbold, efter at Serena Williams havde lavet tre dobbeltfejl.

Muguruza holdt sin egen serv til 2-0, og det blev 3-2 og 4-2, før Williams med et rent serveparti reducerede til 4-3 efter en halv times spil, og det var som et signal til, at hun nu var i gang.

Partiet efter brød amerikaneren tilbage og i sin egen serv efterfølgende bragte hun sig foran 5-4, hvilket var første føring i kampen for Williams.

Muguruza var presset i sit efterfølgende serveparti, hvor Williams brød igen og vandt første sæt 6-4.

Andet sæt lå i Serena Williams hænder indtil 5-1, hvor kampen skulle afgøres. Her blev det sværere og nerverne drillede måske for amerikaneren. Muguruza kom på 3-5, overlevede matchbolde og fik breakbolde og brød tilbage til 4-5.

Efterfølgende brød amerikaneren så også atter Muguruzas serv og kunne juble over sin sjette Wimbledon-titel i karrieren indtil nu.

/ritzau

 

Dagens Gossip