Sexkrænkeren fra Fyn mixede 400 gram sprængstof

Den 40-årige mand, der har erkendt at have misbrugt to fynske skolepiger, lå inde med i alt 400 gram hjemmelavet sprængstof. Det oplyser DR.

Mængderne fremgår af sigtelsen mod ham, som mandag blev læst op i retten i Odense, da manden blev varetægtsfængslet i yderligere fire uger. Det er første gang, sigtelsen er offentliggjort, fordi sagen indtil nu har kørt for såkaldt dobbeltlukkede døre.

Af sigtelsen fremgik det, at han er sigtet for produktion af 100 gram nitreret sprængstof og 300 gram sort krudt, to skarpladte pistoler og ammunition til disse. Det er straffelovens grove sprængstofs-paragraf 192a, han er sigtet for at overtræde.

Ud over de forhold er manden også sigtet for at have forgrebet sig på to piger på 10 og 11 år i efteråret.

Den 40-årige mand var mødt op i retten i blå-hvid kortærmet skjorte, og da anklageren læste sigtelsen højt, kiggede han ned i bordet foran sig.

Retsmødet i dag var en såkaldt fristforlængelse, idet den 40-åriges hidtige varetægtsfængsling på fire uger udløb.

Manden blev anholdt i starten af juli, og han har siddet varetægtsfængslet siden da.

Men sagen har indtil videre foregået for dobbeltlukkede døre, så det har indtil i dag, mandag ikke været muligt at høre sigtelsen eller se manden.

Den 40-årige mand blev anholdt, da der opstod brand i hans lejlighed. Her fandt politiet kemikalier, væsker og glaskobler, og senere fandt politiet strips, der ledte dem på sporet af, at manden var den eftersøgte sexkrænker på Fyn.

Efter anholdelsen er det kommet frem, at manden har udført prøvesprængninger med hjemmelavede bomber i skoven.

Siden efteråret havde politiet jagtet manden, der har tilstået at stå bag overgreb mod en 10-årig pige i den østfynske by Refsvindinge og en 11-årig pige fra den sydfynske by Vester Skerninge.

I alt har politiet foretaget et historisk antal mundskrab i jagten på manden. 400 mænd er siden efteråret blevet dna-testet, og Fyns Politi havde indrettet et særligt kontor til udelukkende at efterforske overgrebssagerne.

Men det var altså en brand i den 40-åriges hjem, der helt tilfældigt ledte politiet på sporet af ham.

Grundlovsforhøret i juli foregik for dobbeltlukkede døre.

Manden har ifølge politiet erkendt at have forgrebet sig på de to piger.

 

 

Dagens Gossip